V MAGICKÉ DATUM 9.9. V 9:09 JSME ZAHÁJILI VOLEBNÍ KAMPAŇ TOP 09

09.09.2014 09:09

„Přiznejme si, že to nikdy nebude tak těžký, jako to budeme mít letos," prohlásil Schwarzenberg. „Samozřejmě, je-li vůdcem strany – a je to strana řekněme skromně vůdcovského typu – miliardář, tak je lehké dělat kampaň," poznamenal na adresu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Naproti tomu TOP 09 musí podle Schwarzenberga počítat každý halíř a rozmyslet si každou korunu na kampaň.

Předseda opoziční strany dnes také s úsměvem řekl, že s výsledkem přes 50 % v Praze by byl docela spokojen. Rozpočet na pražskou kampaň je podle primátora Hudečka 10 až 12 milionů korun. S kým by strana chtěla po volbách uzavřít koalici, dnes její představitelé neuvedli. Místopředseda strany Miroslav Kalousek řekl, že se koalice tvoří až po volbách. Vyloučil jen povolební spolupráci s komunisty.

V senátních volbách by Kalousek za úspěch považoval vytvoření senátního klubu TOP 09 po podzimním hlasování. Ten zatím strana nemá. Do komunálních voleb pošle uskupení více než 500 kandidátek, včetně Mgr. Jiřího Vávry za Prahu 9.